Vinteren på Fosen


Fosen har en unik beliggenhet som gjør den til et eldorado for ulike aktiviteter året rundt, og vinteren på Fosen er ikke noe unntak. De som vil oppleve nærhet til naturen, et mangfoldig dyreliv og kanskje også kombinere dette med ulike aktiviteter, bør virkelig gjøre seg kjent med de mulighetene som finnes om vinteren på Fosen.

Fosen er ei halvøy som ligger badet i sollys på Trondheimsfjordens nordside. Fjellene som stuper bratt ned i fjorden, blir gjerne kalt Fosen-alpene. Her er det kort vei fra fjære til fjelltopper og fjellvidder, og fjelltoppene ligger på rekke og rad. Det unike med disse fjellene, er at du har utsikt over fjorden selv om du er høyt til fjells. Ikke minst om vinteren på Fosen byr dette på fantastiske naturopplevelser for de som våger seg ut i terrenget.

Turmulighetene er mange og vinteren på Fosen byr på mange muligheter for de som liker å ta skia fatt. Her finnes milevis av oppkjørte løyper der du kan nyte fred og ro, uten å måtte gå i kø. Langs løypene dukker det opp gapahuker rett som det er, og disse er til allmenn bruk og har gjerne bålplass med ved på lager. Det eneste du trenger å sørge for selv, er opptenning og noe å grille. Å nyte naturen på denne måten sammen med familie eller venner, gir gode opplevelser som lagres i minnebanken for framtiden. Du kan selvfølgelig også gå utenom de oppkjørte løypene og oppleve skitur i uberørt natur. Mulighetene for å se spor av dyr som hare, rev, rådyr, elg, oter, bever og noe av det varierte fuglelivet, er stor, og er du riktig heldig kan det hende at du også får et glimt av noe av det ville dyrelivet på Fosen. Liker du heller å gå på truger, er dette selvfølgelig også en mulighet. Da anbefaler vi å bruke noen av ruteforslagene som finnes for eksempel på ut.no

Fosen om vinteren byr på mange muligheter for de som liker å gå på ski.

For de som vil nyte de mulighetene fjorden byr på også på vinterstid, er det selvfølgelig mulig å ta en dukkert. Det sies at vinterbading skal være bra for helsa, og de som driver med denne aktiviteten påstår at jo kaldere lufta er, desto varmere kjennes vannet. Her kan du lese hva forskning.no sier om vinterbading. Trondheimsfjorden er selvfølgelig isfri hele vinteren, og på Hjellup Fjordbo har vi en egen strand som egner seg godt til bading også om vinteren. Kanskje kommer det også en badstu som kan benyttes etter et kaldt bad i fjorden… Ellers er ikke et varmt bad i vår jacuzzi å forakte. Å sitte i varmt og deilig vann og nyte utsikten og nærheten til fjorden, mens temperaturen i lufta kryper ned mot 0 eller under-, er en opplevelse som man bør unne seg.

Av andre aktiviteter som kan anbefales på Fosen om vinteren, vil vi nevne fiske og isfiske. Langs fjorden finnes flere muligheter for fiske med stang fra land eller man kan bruke båt for å komme seg ut på fjorden. Kanskje går det også an å gjøre avtale med en lokal båteier om å få bli med ut på fjorden en tur, om du er heldig. Det finnes også mange fiskevann som gir muligheter for isfisking for dem som synes dette er en spennende aktivitet. For de som liker å fotografere, er jo Fosen om vinteren, som ellers gjennom året, et eldorado, både på grunn av vakker natur og dyreliv, men ikke minst for det vakre lyset. Her kan du boltre deg i gode motiv. For familiefolk er aking og kjelketurer er en fin aktivitet å gjøre sammen, og er du heldig, finnes det mulighet til å stå på skøyter på et tilfrosset vann i området. Og hva med å bygge snøhuler eller ha en god gammeldags snøballkrig? Ja, mulighetene står i kø for å skape minner og gode opplevelser på Fosen om vinteren!

Dersom du ønsker å leie deg overnatting på Fosen, kan du lese mer om ulike muligheter her. Hos oss på Hjellup Fjordbo kan du for eksempel utforske vinterglamping i Dome Smiberget. Dette er en annerledes overnattingsmulighet som mange gjerne vil oppleve. Ellers kan vi også tilby både komfortable treroms hus på Drivhussletta, helt nede i sjøkanten, hytta på Grindaplassen i naturskjønne omgivelser eller Litj-stua vår med god komfort og flott utsikt. Les mer om våre overnattingstilbud her.

Fosen om vinteren - her lagres gode opplevelser i minnebanken