Opplevelser og aktiviteter

Området rundt Hjellup Fjordbo innbyr til opplevelser og aktiviteter av mange ulike slag.


Naturopplevelser

Lysforholdene ved fjorden som skifter etter årstidene og tid på døgnet er en opplevelse i seg selv for rekreasjon, kreativitet og fotografering.

Området rundt Hjellup Fjordbo har et rikt plante- og dyreliv. I tillegg til fisk og mange ulike sjøfulger, kan man også være heldig å se hval som nise eller spekkhogger i fjorden. På land kan man treffe på rådyr og elg, og mange ulike fugler som for eksempel ørn og ugle. 

Blåveisen er et elsket vårtegn

Fiskelykke

For den som vil prøve fiskelykken, er det flere steder i området mulig å fiske fra land, eller man kan leie seg en båt i båthavna her i Leksvik for å komme seg ut på fjorden.

Kajakkutleie

Det er mange fine plasser langs sjøen ved Hjellup Fjordbo som egner seg for bading, grilling og kveldskos. Lei kajakk eller SUP her hos oss for å få en annerledes naturopplevelse. 

Lekeplass

Vi har en kjempefin lekeplass til de små, med trampoline, huske, zipline, klatrestativ og enda litt mer. Her kan ungene få dagene til å gå med masse latter og glede. 

Fjordbading og badstue

Et forfriskende fjordbad i en av landest reneste fjorder er ikke å forakte, og badestranda vår egner seg godt både til soling og bading. Her er det isfritt hele året, og er du en av dem som også liker å bade når temperaturene i lufta kryper ned mot 0 grader eller under, er det selvfølgelig også muligheter for det.

Det er også mulig å leie vår badstue nede i sjøkanten. Den har plass til inntil 7-8 personer og har fin utsikt mot fjorden. Å kombinere et forfriskende fjordbad med badstue er både sosialt og samtidig helsebringende for kropp og sjel. Les mer om våre betingelser for leie av badstue her.

Jacuzzi

Er du av den sorten som liker å bade i varmt vann og synes temperaturen i fjorden er alt for lav, har vi også en jacuzzi som kan leies. Den er oppvarmet hele året og holder 40 grader om vinteren. Jacuzzien vår ligger helt nede i fjæra. Her har du utsikt over fjorden, mens det varme vannet som omslutter kroppen, får deg til å slappe av og nyte. Det er virkelig verd å unne seg slike opplevelsen!

Sykkelturer

Leksvik og omegn er en flott plass å oppleve på sykkel. Her hos oss kan du få mange gode rute-tips med på kjøpet.

Aktiviteter

Leksvik og Fosen har mye å by på for de som ønsker en aktiv ferie. Ikke langt unna Hjellup Fjordbo, i Trøa Idrettspark finnes en fin Discgolf-bane som kan anbefales om man er nybegynner eller viderekommende. Vi har også en egen øvingsbane på Hjellup Fjordbo.

Ellers kan vi anbefale en tur i Munkstigen Via Ferrata og Fosen Via Ferrata, begge en liten kjøretur unna.

Edward tester ut zip-linen på Hjellup Fjordbo

Gårds- og fjellgårdsbesøk

På Hjellup gård kan du bli kjent med boergeitene. De beiter i området rundt Hjellup Fjordbo om sommeren, og liker selskap av både små og store. 

Leksvik Seterlag har fjellgårder (setre) som er åpne for besøk om sommeren. Disse kan være fine turmål og gi opplevelser i form av gode historier, tradisjonsmat og kontakt med gårdsdyr.

Fotturer

Her finnes det fantastiske turområder både ved fjorden og ikke minst i fjellet, også kalt Fosen-alpene. I heftet Turer i Leksvik finnes en del gode tips til slike turer med kart og merkede løyper. På nettstedet www.ut.no finnes også mange forslag til fotturer.

Perlene på Fosen

Det er mye spennende å oppleve i Leksvik og rundt omkring på Fosen i Trøndelag. Perlene på Fosen har samlet et knippe spennende steder som er verdt et besøk. Velg noen aktører, eller besøk alle perlene og opplev på den måten et Norge i miniatyr med innslag av historie, kunst og nydelige matopplevelser. Her finnes blant annet Museet Kystens arv som har fått plass på Unescos Verdensarvliste. Bryggerekka i Råkvåg med sine godt bevarte brygger  er også et besøk verd.

Overnatte? Velg datoer – se priser og hva som er ledig