Overnatting på Fosen – velkommen til Hjellup Fjordbo

Dome Smiberget ved Hjellup Fjordbo i Leksvik, spektakulær overnatting på Fosen.

Er du på jakt etter en unik reiseopplevelser i Norge? Da er overnatting på Fosen verdt å se nærmere på.

Denne idylliske halvøya i Trøndelag fylke tilbyr enestående muligheter for opplevelser. Du finner noe som passer uansett, enten du er blant eventyrlystne eller om du søker en avslappende ferie.

Fosen er ei halvøy på nordsida av Trondheimsfjorden. Du skimter den historiske byen Trondheim i det fjerne på den andre sida av Trondheimsfjorden.

Sjekk priser og tilgjengelig hos Hjellup Fjordbo i 2024.

Fosens naturlige skjønnhet

Fosen er kjent for sin enestående naturlige skjønnhet. Fra den mektige Trondheimsfjorden og det åpne havet og uberørte strender til frodige skoger og majestetiske fjell. Det er alltid noe nytt å utforske. Den fantastiske utsikten over fjorden vil ta pusten fra deg.

Nettopp den vide horisonten og nærheten til Trondheimsfjorden er noe av det som kjennetegner Hjellup Fjordbo i Leksvik. Fra domen, et av de fem husene eller de andre overnattingsplassene, kan du oppleve å se fisk som hopper, niser som svømmer forbi og ærfugler som svømmer rolig i sjøkanten. Hvis du er veldig heldig, kan du også oppleve å se spekkhoggere på vei forbi.

Fosens rike historie

Fosen har en rik historie som spenner over flere århundrer. Fra gamle vikingsteder til historiske fiskevær, er det mange steder å utforske og lære om regionens fortid.

Gården Hjellup har røtter mange århundrer tilbake, og før reformasjonen tilhørte den den katolske kirke på Tautra.

Å kjøre til Fosen er enkelt og praktisk. Det er gode veiforbindelser fra Trondheim og fra Inderøy. Kommer du langs Europavei 6 forbi Verdal (sørfra) eller Steinkjer (nordfra), kan du svinge av mot Leksvik. Kjøreturen tilbyr også vakre landskap langs veien, uansett hvilken vei du kommer.

Fosen er også tilgjengelig med offentlig transport, inkludert buss og ferge.

Overnatting på Fosen – hos Hjellup Fjordbo

Det er mange muligheter for overnatting på Fosen, som passer til forskjellige budsjetter og preferanser. Hjellup Fjordbo har spesialisert seg på avslapping, aktiviteter og hygge i fredelige og rolige omgivelser. Stedet er perfekt for familier som ønsker et opphold der ungene kan leke trygt, og de voksne kan ha sine aktiviteter. Eller rett og slett bare ta det helt med ro.

​Unik dome glamping

Hvis du er ute etter noe ekstra spektakulært, gjerne i form av en romantisk helgetur med din kjære, er Dome Smiberget noe du bør ta en titt på. I fantastiske og avskjermede omgivelser ligger den der, trygt på et berg, men kloss inntil Trondheimsfjorden. Fra Domen har du utsikt ut over Trondheimsfjorden. Det oppleves nesten som å være på sjøen, og på vinteren kan du være så heldig at du får oppleve at selveste nordlyset dukker opp og farger himmelen.

Smiberget Dome er tilgjengelig for bestilling hele året, og har både oppvarming i de kalde månedene, og nedkjøling i de varme sommermånedene.

Hvis du er ute etter en helt spesiell overnatting på Fosen og hos Hjellup Fjordbo, er Dome Smiberget absolutt verdt å se nærmere på.

Fotturer og historie på Fosen

Fosen tilbyr fantastiske muligheter for fotturer. Du kan utforske regionens naturlige skjønnhet til fots, fra frodige skoger til majestetiske fjell og uberørte strender.

Halvøya har en rik historie, og det er mange steder å utforske og lære om regionens fortid. Fra gamle vikingsteder til historiske fiskevær, er det mange steder å besøke.

Fosen er også kjent for sin lokale mat. Dette er også noe Hjellup Fjordbo har spesialisert seg på. De serverer mat fra egen kjøttproduksjon og supplerer med delikatesser fra lokalmatprodusenter i regionen.

Å planlegge ditt besøk med overnatting på Fosen

Det beste tidspunktet å besøke Fosen avhenger av hva du ønsker å gjøre. Sommeren er ideell for fotturer og utforsking av utendørs aktiviteter, mens vinteren gir en unik mulighet til å oppleve nordlyset.

Husk å pakke riktig for din tur til Fosen – og til Hjellup Fjordbo. Ta med behagelige sko for fotturer, badeklær og badehåndklær om sommeren, varme klær for de kjøligere månedene, og ikke glem å ha kameraet ditt klart for å fange opp alle de fantastiske øyeblikkene.

Uansett om du er en eventyrlysten reisende eller bare leter etter et sted å slappe av og komme bort fra det hele, er overnatting på Fosen aktuelt. Med sin naturlige skjønnhet, rike historie og fantastiske overnattingsmuligheter, er det ingen tvil om at et besøk til Fosen-halvøya vil være en uforglemmelig opplevelse.

Fosen omfatter vanligvis de fire trønderkommunene Ørland, Indre Fosen, Åfjord og Osen. Hjellup Fjordbo ligger i Indre Fosen kommune, og var tidligere en del av Leksvik kommune.

Her kan du lese hva Store norske leksikon skriver om Fosen.

Her kan du se hva andre sier om sitt besøk hos Hjellup Fjordbo:

Godt utstyrt, nydelig beliggenhet. Trivelig og hjelpsomt vertskap.
Kirsti Grønvoll
17/05/2023
Trivelig vertskap,nydelig mat, perfekte omgivelser. Dette er ikke bare en overnattingsplass,men en hel opplevelse.
Rune Bergsmyr
19/04/2023
Har vært der både på overnatting og konferanse med middag. Kan trygt anbefale stedet :)
Per-Arne Sæther
03/04/2023
Fantastisk beliggenhet, unik atmosfære i restauranten, hyggelig personale som leverer til de grader. Lekkert anrettet treretters middag og mye godt utvalg av drikke. Sov under stjernehimmel i Dome Smiberget. Kanskje Trøndelags vakreste overnattingsopplevelse.
Christofferelias
02/04/2023
Fantastisk flott plass og god service. Så trivelig, med kjæmpegod service. 4 gangen jeg har vært dær. Anbefales hvirkelig!!!!
Eli Kristin Vandsvik
15/01/2023

Hjellup Fjordbo i levende bilder

Video og redigering: Ragnar Næss