Norgesferie 2024 – gi deg selv unike opplevelser

Dome Smiberget ved Hjellup fjordbo – spektakulær dome glamping ved Trondheimsfjorden. Perfekt for norgesferie.

Norgesferie, eller ferie i Norge, er en fantastisk måte å utforske landets naturlige skjønnhet og rike kultur på.

Norge er verdenskjent for sin vakre natur – fra bølgende daler til fjorder og majestetiske fjell. Med denne unike kombinasjonen tiltrekker Norge seg besøkende fra hele verden. Besøkende som blir blendet av landet langt mot nord.

Bildet viser den spektakulære domen ved Hjellup Fjordbo i Leksvik, Indre Fosen. Den ligger like ved Trondheimsfjorden. Les mer om Dome Smiberget.

Turisme i Norge

Turismen i Norge har utviklet seg fra enkle fjellvandringer på 1800-talet, til moderne opplevelser som handler om både natur og kultur. På 1900-tallet ble utviklinga av infrastruktur viktig for å gjøre Norges attraksjoner mer tilgengelige for både internasjonale turister og norske borgere. Dette handlet om veier, jernbane og etter hvert flyforbindelser.

Landets turistindustri vokste kraftig etter andre verdenskrig, og siden har den vært en viktig del av den norske økonomien.

I nyere tid har søkelyset på bærekraftig og ansvarlig turisme blitt sterkere – gjennom mer vekt på å bevare naturressursene og støtte lokalsamfunn.

Destinasjoner på en norgesferie

Norges mest kjente attraksjoner inkluderer blant annet de majestetiske fjordene, nordlyset, de tre største byene (Oslo, Bergen og Trondheim) og mange større og mindre attraksjoner rundt omkring i landet.

Norge er et paradis for friluftsentusiaster. Du kan gå på turer i fjellene, stå på ski i vakker natur og oppleve museer og historiske steder.

Det er også mange perler utenom de store attraksjonene. Norge er spredt bebygd, og du finner fantastiske destinasjoner i bygder og langs fjorder. Hjellup Fjordbo er én slik plass. Mer om oss nedenfor.

Norge tilbyr et bredt spekter av overnattingsalternativer, fra luksushoteller til campingplasser. Hvis du vil være tett innpå naturen, kan du teste å bo i en «iglo» eller et fyrtårn. Eller kanskje du vil teste ei hytte i en tretopp.

Mat i Norge

Norsk kjøkken er kjent for sin sjømat, som fersk laks og torsk. Antallet lokalmatprodusenter har også økt kraftig de siste årene, og har ført til at vi har fått norske produkter i ypperste verdensklasse. Ett eksempel er Gangstad gårdsysteri, som i 2023 fikk prisen for verdens beste ost. Deres blåmuggost «Nidelven Blå», gikk helt til topps i konkurranse med 4500 andre oster under Oste-VM.

Og dette er ikke første gangen en norsk ost har blitt kåret til verdens beste. I 2016 fikk osten «Kraftkar» tilsvarende pris, og i 2018 vant Fanaosten prisen.

Og ikke nok med det: I 2022 ble fylket Trøndelag den høythengende statusen som «European Region of Gastronomy». Tidligere har regioner som Øst-Lombardia (Italia), Catalonia (Spania) og Coimbra (Portugal) fått den samme statusen. Før Trøndelag ble europeisk gastronomiregion, var det bare Kuopio i Finland og Aarhus i Danmark som hadde fått tilsvarende utmerkelse i de nordiske landene.

Hos næringsforumet Inderøy Utvikling (i Indre Fosens nabokommune) kan du lese mer om spenningen før Trøndelag fikk utmerkelsen.

På norgesferie har du altså muligheten til å få smaksopplevelser du aldri tidligere har vært borti. Tips: Snakk med folk der du er, og få tips om områdets spesialiteter.

Planlegging av din norgesferie

Norge kan du besøke hele året – enten du bor i landet eller kommer utenfra. Når er det best å besøke Norge? Det varierer, avhengig av dine interesser. Sommeren er perfekt for fotturer og utforsking, mens vinteren er ideell for å oppleve det kjølige klimaet, nordlyset og for å være med på vinteraktiviteter.

De fleste nordmenn snakker godt engelsk. Hvis du ikke snakker norsk, kan det likevel være nyttig å lære noen norske fraser.

Det er enklest å komme seg rundt i landet med bil, men du finner også gode kollektive transportmidler på din norgesferie.

Videre bør du være klar over at Norge ikke er landet for masseturisme. Landet legger vekt på bærekraftig turisme, og som besøkende oppfordres du til å respektere naturen og å støtte lokale bedrifter.

Norgesferie hos Hjellup Fjordbo

Norge byr på mange romantiske utfluktsmål, fra avsidesliggende fjordbygder til luksuriøse fjellhytter.

Hjellup Fjordbo er en av disse perlene som du kan komme over i Norge. Vi ligger avskjermet og fredelig til – rett ved Trondheimsfjorden – og ikke langt fra Trondheim. Og det er nettopp fred og ro du kan oppleve hos oss – sammen med trivelig vertskap og med god mat.

Vi har fem romslige feriehus, bare noen meter fra sjøkanten. I tillegg har vi en svært populær arctic dome (iglo), spektakulært plassert på ei fjellhylle rett ved fjorden. Her kan du nyte stillhet, fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden og gode måltider. I tillegg har vi vår egen lille restaurant/kafé, der du kan nyte gode måltider med sterke innslag av lokale råvarer.

NB! Det er mange muligheter for opplevelser og overnatting i Norge. Hvis du vil sikre deg plass hos oss, anbefaler vi at du sjekker tilgjengeligheten her.

Fred og ro betyr ikke at du må sitte i en stol hele dagen. Vi har også aktiviteter som discgolf og ulike vannaktiviteter. I bakken ovenfor feriehusene kan du også hilse på våre godlynte boergeiter. Dette er noe som mange av våre gjester setter stor pris på – ikke minst ungene.

En ferie i Norge er mer enn bare ei reise. Med sin blendende natur, rike historie og varme gjestfrihet er Norge et reisemål som bør oppleves.