Våren på Fosen


Våren på Fosen byr på mange muligheter for dem som liker å bevege seg ute og nyte naturen. Her finner du stor variasjon og alt fra snødekte fjellvidder i høyden til blomstrende skogholt, et yrende fugleliv og bølgeskvulp i fjæra. Våren på Fosen er absolutt verd å få med seg!

Hvis du ikke har opplevd våren på Fosen, anbefaler vi i høyeste grad å ta en tur hit på denne årstiden. Den unike, sørvendte beliggenheten nede ved Trondheimsfjorden gjør at våren melder sin ankomst forholdsvis tidlig. Allerede i siste halvdel av februar kan du gjerne finne hestehov nede ved fjorden, og i midten av mars våkner også blåveisen opp fra sin dvale som en velkommen gjest, og gleder oss alle med sitt blåe blikk. Fuglene kvitrer og synger sine glade triller mens de priser våren på Fosen og dens tidlige ankomst nede i fjæresteinene.

Lenger opp i høyden har våren på Fosen et noe annet uttrykk. Her kan snøen fortsatt ligge lenge, og gi muligheter for skiturer til langt uti april, og til og med til mai enkelte år. For de som liker å ta skiene fatt, er det mange muligheter, både i oppkjørte løyper og utenfor sporene. Det å gå en tur på ski over viddene i strålende sol, slå seg ned og nyte roen og naturen alene eller med familie og venner, er jo en fantastisk opplevelse i seg selv. Men hvis dette kan kombineres med fantastisk utsikt over fjorden og den gryende våren i fjæra, ja, da er opplevelsen komplett.

Les mer om mulighetene for fine opplevelser i Fosenalpene her.

Påsken faller jo som kjent sammen med våren, og med påskeferie på Fosen har du mulighet til å få med deg det beste av det denne høytiden har å by på. Her slipper du å velge påske ved sjøen eller påske i fjellet. Du kan få alt på en gang, eller «ja, takk, begge deler», som Ole Brumm ville ha sagt det. Kan det bli bedre?

Ta gjerne turen til Hjellup Fjordbo for å nyte våren på Fosen. Her kan du for eksempel leie husrom i en av våre komfortable hus på Drivhussletta eller hytta på Grindaplassen som utgangspunkt for mange fine turer langs sjøen eller i Fosenalpene. Da bor du midt i våreventyret nede i fjæresteinene. Det er absolutt også mulig å ta en dukkert i fjorden mens du er her, og kanskje vil du varme deg med et bad i vår jacuzzi eller i badstua nede i fjæra? Det er uansett mye fint å oppleve om våren på Fosen.

Her kan du lese mer om utleiehusene våre.

Våren på Fosen starter med hestehoven som er først ute
Våren på Fosen byr på fantastiske skimuligheter i Fosenalpenes stillhet og ro