Rekreasjon i Leksvik – en lang tradisjon

En tur langs sjøen inn til storsteinen på Hylla er kan virke som rekreasjon for mange.

Leksvik og Fosen har lang tradisjon som mål for personer som søker ro, fred og rekreasjon.

Mange har gitt uttrykk for at de finner en egen ro når de kommer til Fosen og Leksvik, ved at skuldrene senker seg og stresset slipper taket. Hva som gjør at dette skjer, er vanskelig å si noe sikkert om. Kanskje er det den fine naturen, det vakre lyset eller rett og slett bare at tempoet er litt roligere på denne vakre halvøya på nordsiden av Trondheimsfjorden. Uansett skjer det noe med mange når de kommer hit.

Her kan du lese mer om hva rekreasjon innebærer ifølge Wikipedia.

Det er ikke noe nytt fenomen at folk kommer til Leksvik for rekreasjon. I tidligere tider var det vanlig at gårder i Leksvik tok imot slitne husmødre og familier fra Trondheim som trengte å hvile seg ut. De kunne leie seg inn i noen uker med full kost og losji, og opplevde nok livet i Leksvik som den beste rekreasjon, langt borte fra bylivet. Allikevel var ikke Trondheim lenger unna enn en liten båtreise, noe som gjorde at det var forholdsvis enkelt å komme seg fram og tilbake. Denne tradisjonen har sannsynligvis røtter flere hundre år bakover i tid.

Gården Hjellup var en av disse gårdene som tok imot gjester som trengte ro, fred og rekreasjon. Her fikk de eget rom og deilig, hjemmelagd mat servert til hvert måltid basert på gårdens egne råvarer. Vi vet blant annet at en av gjestene som kom hit for å hvile seg i noen uker, var fru Stensrud som var gift med eier av Britannia hotell i Trondheim på 40-tallet. Den gang var det Olas farmor som sto for utleien og matlagingen. Fru Stensrud satte stor pris på oppholdet og reiste hjem igjen med nye krefter og nytt mot.

Kanskje er Hjellup Fjordbo et nytt ledd i rekken av en lang tradisjon som tilbyr rekreasjon i vakre Leksvik på Fosen?

Her kan du lese mer om våre overnattingstilbud.

Rekreasjon kan også være kontakt med gårdsdyr som boergeitene på Hjellup  Fjordbo.

Behagelige senger hvor du kan sove til lyden av bølgeskvulp og våkne til fantastisk utsikt, gir ro og nye krefter.
Hjellup Fjordbo følger i rekken av en lang tradisjon med rekreasjon i Leksvik.