Høsten på Fosen – og det vakre lyset

Hjellup Fjordbo i kveldslys, som illustrasjon til artikkel om høsten på Fosen.

Høsten på Fosen: Mange vil påstå at høsten er den fineste årstiden her på Fosen. Det er det flere grunner til og det vakre lyset som Fosen er berømt for, er en av dem.

Lyset kommer til sin rett når mørketida nærmer seg. Kveldshimmelen som speiler lyset fra sola lenge etter at den har gått ned under horisonten skaper magi som varer lenge, mens fargene skifter fra gul, orange, rosa, lilla og fiolett, før mørket faller på.

Magiske muligheter for fotografering

Trondheimsfjorden ligger der som et speil og reflekterer forestillingen i stille ærbødighet. Det samme skjer når morgenen er i ferd med å gry. For deg som liker å fotografere, er dette magiske øyeblikk som skifter fra sekund til sekund og kan gi utallige vakre motiv.

Det er godt kjent at Trondheimsfjorden og områdene rundt kan ha meget vakre lysforhold, spesielt i soloppgang og solnedgang.

Fjordlandskapet med vann, fjell og skog skaper en fantastisk ramme rundt lyset – og værforhold som tåke eller klar himmel gir en spesiell atmosfære. De lange dagene med sol på sommeren og det lave lyset om vinteren kan også bidra til unike lysopplevelser.

Fotografer og kunstnere finner inspirasjon i dette landskapet, og det kan være verdt å besøke Trondheimsfjorden for å oppleve lyset selv.

Men Fosen har mer å by på. Liker du å vandre i fjellet, er vel høsten den beste årstiden for dette. Her på Fosen finnes utallige oppgåtte og merkede løyper som leder til flotte turmål med storslått utsikt over vidder eller fjorden. Her kan du nyte frisk høstluft i stillhet, bare akkompagnert av naturens egne lyder, med høstens fargesprakende mesterverk som bakteppe.

Høsten på Fosen: Forsyn deg av naturens matskatter

Liker du å høste av naturens spiskammer, har også Fosens skog og vidder mye å by på. Her bugner det av bær og sopp av alle slag. Ta med spann eller kurv og bruk dagen ute i naturen, og du vil ikke komme tomhendt hjem. Er dere flere som går sammen, kan opplevelsene deles og det er nok til alle, liten og stor.

Har du ikke opplevd Fosen om høsten, er det virkelig et besøk verd! Sett av litt tid, ta med deg familien eller gode venner og besøk oss ved Hjellup Fjordbo. Du vil ikke angre! De gode opplevelsene står i kø og venter på deg.

Se hva Store norske leksikon skriver om Fosen

Bo hos Hjellup Fjordbo? Velg dato – se priser og hva som er ledig.