Grindaplassen – en perle med historisk sus

Fantastisk beliggenhet helt for seg selv midt i naturen

Om du er ute etter et sted der tiden står stille, der du kan være helt for deg selv og tett innpå naturen? Da har vi stedet for deg: Grindaplassen – en perle med historisk sus. Den bør oppleves!

Når vi kaller Grindaplassen en perle med historisk sus, er det fordi denne hytta er bygd på murene av en gammel husmannsplass, derav navnet Grindaplassen. Selve husmannsplassen het Hjellupgrinden, og her har det vært drevet jordbruk i hvert fall fra 1731 og kanskje lenger. Plassen har vært i kontinuerlig drift helt fram til utpå 1900-tallet. Vi vet at den siste beboeren var en kjent og dyktig jektbygger som het Johan Arnt Hjellupgrind, ifølge «Kulturminner i Nord-Trøndelag III- Jekter og jektfart fra Innherred», en artikkelsamling redigert av Olav L. Orange. Johan Arnt bodde på Grindaplassen helt fram til han døde i 1922. Etter det ble plassen fraflyttet. Johan Arnt bygde flere store jekter som var i bruk på Trondheimsfjorden, og kanskje noen av dem til og med ble brukt til å ro på Lofotfiske med, som beskrevet i Johan Bojers «Den siste viking».

Les mer om husmannsvesenet i Norge her.

Hytta vår på Grindaplassen ble bygd av Eivind Svedal rundt 1965 på de gamle murene fra hovedhuset til husmannsplassen. Eivind Svedal var utdannet smed, og har blant annet brukt sine kunstneriske evner til å utforme den gedigne peisen som fortsatt i dag er hyttas midtpunkt. Hele hytta ble totalrenovert og fikk innlagt vann og strøm i 2017, men den trivelige villmarkstilen ble beholdt. Interiøret er holdt i gammel stil, og som ellers i våre utleieenheter, er vi også her opptatt av gjenbruk, men ikke på bekostning av komfort. Her finnes det meste av nødvendig utstyr for et bra opphold; både vaskemaskin, oppvaskmaskin og ellers det meste av kjøkkenutstyr. Hytta har to små soverom med en dobbeltseng på hvert, i tillegg til en liten hems med to madrasser på gulvet. Utenfor hytta finnes også en oppbygd bålplass som kan brukes til grilling og kos både sommer og vinter. 

På Grindaplassen kan du kjenne historien leve, og du får følelsen av at tiden står litt stille. Du er tett innpå naturen med utsikt over Trondheimsfjorden med det fantastiske lyset som alltid er i endring. Fra de store vinduene i stua på hytta kan du sitte og nyte utsikten og observere naturen og dyrelivet. Området får ofte besøk av både rådyr og elg, og er du heldig kan du også se både oter, ugle og ørn. I skogen rundt Grindaplassen finnes det en god del kantareller og annen god matsopp om høsten og villbringebær er det mengder av. Hele sommeren beiter Hjellup Fjordbos godlynte boergeiter i området rundt hytta. Hundre meter nedenfor hytta, ligger Hylla, en yndet plass for bading og friluftsliv. Her finner du blant annet «Hyllasteinen» som etter sagnet skal ha kommet dit etter at Våttån, trollet som bodde på Våttåhaugen, kastet den i sinne over kirkeklokkene som forstyrret han. Om sagnet stemmer, overlater vi til andre å vurdere…

Grindaplassen er en perle med historisk sus, og er du glad i natur og trenger å trekke deg tilbake fra hverdagens stress og mas, er dette virkelig stedet å finne roen. Den gode atmosfæren som finnes her gjør at skuldrene senkes og stresset slipper taket.

Finn ut mer og bestill et opphold her!

Utsikten fra de store vinduene i stua er fantastisk
Grindaplssen - en perle med historisk sus
Den flotte peisen er midtpunktet i hytta på Grindaplassen.