Feriehus i Trøndelag – opplev Hjellup Fjordbo

Hjellup Fjordbo med sine feriehus.

Hva er et feriehus? Et feriehus er en type innkvartering som folk leier for en kort periode, for eksempel under en ferie. De kommer i alle former og størrelser, og kan være alt fra en enkel hytte i skogen til en luksuriøs villa ved stranden.

Hvis du leter etter feriehus i midt-norske Trøndelag fylke, kan du hos oss ved Hjellup Fjordbo velge mellom ulike alternativer for overnatting, fra godt utstyrte og romslige feriehus ved strandkanten til spektakulær og usjenert overnatting i Dome Smiberget. Dette er en Arctic Dome som ligger på ei fjellhylle rett ved fjorden.

Hos oss finner du uansett ro, fred, opplevelser og aktiviteter – og kan ta alt i det tempoet du selv ønsker.

Typer av feriehus

Hytter: Hytter er populære feriehus, spesielt for deg som søker en koselig flukt fra hverdagen. Hytter kan være små og enkle, eller store og luksuriøse, avhengig av dine behov og budsjett.

Bungalower: Bungalower er ofte en-etasjes hus som er ideelle for familier eller grupper av venner. De har gjerne en hage eller et uteområde, noe som gir god plass til avslapning og lek.

Villaer: Villaer er den mest luksuriøse typen feriehus. De er ofte utstyrt med toppmoderne fasiliteter og ligger i eksklusive områder, for eksempel ved stranden eller i naturskjønne omgivelser.

Slik kommer du til Hjellup Fjordbo

Hjellup Fjordbo ligger i Leksvik – på Fosenhalvøya, rett ved Trondheimsfjorden. Herfra ser du rett over fjorden mot Frosta og Trondheim – Norges tredje største by.

Hvis du kommer nordover på E6 kan du:

  • ta ferga fra Flakk (like ved Trondheim) til Rørvik (Fosenhalvøya), og kjøre langs den idylliske fjordveien østover (cirka 40 minutter), til du kommer til Leksvik og Hjellup Fjordbo, eller
  • fortsette videre på E6 til Innherred, og svinge av mot Leksvik på Røra i Inderøy kommune (cirka 90 minutters kjøretur fra Trondheim). Derfra tar det en knapp time å kjøre til Leksvik, langs riksveg 755.

Kommer du nordfra, anbefaler vi at du svinger av til høyre noen få kilometer sør for Steinkjer – der det står merket Den gyldne omvei. Da får du med deg opplevelser langs veien i Inderøy, før du fortsetter mot Leksvik.

Uansett hvilken vei du velger: Du kjører gjennom vakkert landskap, med mye å hvile øynene på.

Feriehus i Trøndelag: Ulike typer hos Hjellup fjordbo

Hvis du er ute etter feriehus i Trøndelag, kan du hos oss velge mellom ulike typer:

Grindaplassen er ei hytte som ligger for seg selv. Den perfekte plassen for deg som vil ha fred og ro – litt unna andre feriegjester (derfor er den heller ikke synlig på bildet).

De fem toetasjes feriehusene på Drivhussletta ligger et bittelite steinkast fra strandkanten. De er på 82 kvadratmeter hver, og har tre soverom, kjøkken, bad, stue og uteplass i begge etasjer. Her får du villafølelsen.

Litj-stua (eller vesle-stua, for deg som ikke tar dialekten umiddelbart) er et minihus med fantastisk utsikt utover fjorden. Litj-stua ligger litt for seg selv, men likevel rett ved feriehusene på Drivhussletta og servicesenteret der. På bildet ser du den ved tretoppene ovenfor Dome Smiberget.

Dome Smiberget ligger på ei fjellhylle med praktfull utsikt over Trondheimsfjorden. Her er du i din egen verden, samtidig som det er kort vei til resten av tilbudet og aktivitetene ved Hjellup Fjordbo. Dome Smiberget er en Arctic dome, som gir deg nærkontakt med naturen – uansett hvilken årstid du besøker oss på.

Hvordan velge det perfekte feriehuset

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet: Når du velger et feriehus, er beliggenheten ofte det viktigste. Ønsker du å være nær stranden, i fjellene, i en by, eller kanskje på landet? Valget av beliggenhet vil ha stor innvirkning på din ferieopplevelse.

Størrelse og kapasitet: Størrelsen på feriehuset du velger, vil avhenge av hvor mange personer som skal bo der. Hvis du reiser alene eller som par, vil en liten hytte eller bungalow være tilstrekkelig. Hvis du reiser med en en større gruppe, for eksempel en familie på 5-6, vil du kanskje trenge et større feriehus.

Tilgjengelige fasiliteter: De tilgjengelige fasilitetene i feriehuset er også viktige å vurdere. Noen feriehus tilbyr fasiliteter som nærhet til vann, et fullt utstyrt kjøkken, høyhastighets internett og mer.

Fordelene med å leie et feriehus

Frihet og fleksibilitet: En av de største fordelene med å leie et feriehus er friheten og fleksibiliteten det gir. Du kan lage dine egne måltider, komme og gå som du vil, og generelt sett leve som om du var hjemme.

Hvis du besøker oss ved Hjellup Fjordbo kan du også bestille mat hos oss (minst et døgn i forveien). Vi lager all mat på stedet, og legger stor vekt på å bruke lokalmat og gode smaker fra vår region Trøndelag. Vi tilbyr både frokost, middag og helpensjon.

Verdi for pengene: Et annet viktig pluss er at feriehus ofte gir god verdi for pengene, spesielt hvis du reiser med en større gruppe. Du får mye mer plass og privatliv enn du ville fått på et hotell, og du har muligheten til å spare penger ved å lage dine egne måltider.

Personvern: Feriehus tilbyr også mer privatliv enn tradisjonelle hoteller. Du har ditt eget sted å slappe av og nyte, uten å måtte dele fasilitetene med andre gjester.

Tips for å leie et feriehus

Når du leier et feriehus, er det viktig

  • å gjøre grundige undersøkelser og
  • lese anmeldelser fra tidligere gjester,
  • å forstå vilkårene for leieavtalen før du bestiller.

Og husk, tidlig booking gjør at du får mer å velge i.

Konklusjon

Å leie et feriehus kan gi deg en unik og personlig ferieopplevelse. Enten du foretrekker ei koselig hytte i skogen, en praktfullt plassert dome for et romantisk helgeopphold eller et romslig og godt utstyrt feriehus ved stranda, er det et muligheter der ute som passer for deg. Så hvorfor ikke begynne å planlegge din neste feriehusferie i dag? Vi ved Hjellup Fjordbo er i hvert fall klare for å ta imot deg – hvis du har lyst til å leie et feriehus i Trøndelag.

Eksempler på tilbakemeldinger fra våre gjester

Godt utstyrt, nydelig beliggenhet. Trivelig og hjelpsomt vertskap.
Kirsti Grønvoll
17/05/2023
Trivelig vertskap,nydelig mat, perfekte omgivelser. Dette er ikke bare en overnattingsplass,men en hel opplevelse.
Rune Bergsmyr
19/04/2023
Har vært der både på overnatting og konferanse med middag. Kan trygt anbefale stedet :)
Per-Arne Sæther
03/04/2023
Fantastisk beliggenhet, unik atmosfære i restauranten, hyggelig personale som leverer til de grader. Lekkert anrettet treretters middag og mye godt utvalg av drikke. Sov under stjernehimmel i Dome Smiberget. Kanskje Trøndelags vakreste overnattingsopplevelse.
Christofferelias
02/04/2023
Fantastisk flott plass og god service. Så trivelig, med kjæmpegod service. 4 gangen jeg har vært dær. Anbefales hvirkelig!!!!
Eli Kristin Vandsvik
15/01/2023

Bo hos Hjellup Fjordbo? Velg datoer – se priser og hva som er ledig

Se gjerne video om våre feriehus på Drivhussletta nedenfor. Eller se her, hvis du er nysgjerrig på vår spektakulære Arctic dome.

Video og redigering: Ragnar Næss