Familieferie


Den ultimate familieferie

Når vi snakker om familieferie tenker mange på at det først å fremst er viktig å gjøre noe for at barna i familien kan ha det hyggelig og trives i ferien. Og, ja, barn i alle aldre bør absolutt ivaretas! Men det er ikke sikkert at det trenger å være noen motsetning mellom det at barna koser seg og har det fint, og at de voksne også kan koble av, senke skuldrene og nyte fine dager. Kanskje er det nettopp når de voksne slapper litt av,at barna også nyter ferien aller best. Det å gjøre hyggelige ting sammen som alle liker, med passe utfordringer og stor trivselsfaktor må vel være den ultimate familieferien.

Her kan du finne noen gode tips til hvordan du kan gjøre familieferien med tre generasjoner så smidig og fin som mulig.

Familieferie på Hjellup Fjordbo

På Hjellup Fjordbo er det trivelig å være for hele familien og alt ligger til rette for den ultimate familieferien. Her finnes aktiviteter for både liten og stor, og mye man kan gjøre sammen. Her er noen tips:

 • Hos oss finner du en fin, skjermet lekeplass for barna, med trampoline, husker, sklier og zipline. Her kan barna boltre seg mens mamma og pappa koser seg med kaffekoppen og observerer dem i leken eller deltar selv…
 • Hils på Petra og Lilly, de to kaninene som bor på lekeplassen.
 • Gustava, Lina og geitevennene deres er glade i selskap og tar også gjerne imot besøk. De er barnevennlige og vil både ha kos og grønt løv fra trærne.
 • Gå på oppdagelsesferd i fjæra og finn de fineste skatter av skjell og steiner, og kanskje en krabbe eller sjøstjerne også.
 • Utforsk Hjellup-hula, den 57 meter lange, gamle gruva som ligger like i nærheten. Kanskje dukker det opp noen skatter der inne… (NB! Her trenger dere støvler og god lommelykt)
 • Finn trollene som skjuler seg i området rundt anlegget på Hjellup Fjordbo. Hvor mange greier dere å finne?
 • Test ut discgolf-banen vår sammen med de større barna i familien
 • Den fine badestranda vår kan brukes til bading hele året hvis man er av den tøffe sorten. Lar du deg utfordre?
 • Et varmt bad i vår jacuzzi nede i strandkanten faller gjerne i smak hos både liten og stor.
 • Hvorfor ikke prøve fiskelykken? Her kan du fiske fra land, og sjansen for å få fisk er rimelig stor.
 • Turmulighetene i området ved Hjellup Fjordbo er mange. Her kan gå langs sjøen og finne spennende og fine plasser for en piknik med familien eller du kan velge deg ut en av de mange merkede turløypene som finnes i området. Om høsten kan dere sanke bær eller sopp sammen og om vinteren finnes det milevis av oppkjørte skiløyper med ulik vanskegrad. Gapahuker med bålplasser er det en god del av langs stier og løyper, og hva er vel koseligere enn å legge turen til et slikt mål, fyre opp, kose seg og skape gode minner sammen?
 • Innendørs i hvert av husene på Hjellup Fjordbo finnes det bøker og spill som kan benyttes til inneaktiviteter. Vi har også spill og leker som kan lånes i vårt fellesareal i Fyrhuset.

Bo komfortabelt hos oss

Vi har fem hus som egner seg godt til familieferie. Hvert hus har tre soverom med ferdig oppredde senger, stue, kjøkken og bad med hygieneartikler samt dør ut til en balkong fra det største soverommet og utgang til en uteplass fra stua. På uteplassen er det også egen bålpanne. Husene har alle fasiliteter og egner seg godt til selvhushold, men dersom dere heller vil få maten servert, er det mulig å bestille både frokost, lunsj og middag.

Se hva som er ledig og bestill her.

På familieferie liker Edward å kjøre zip-line
Retreat være å sitte i fjæra ved et bål, slik som på dette bildet.
barn og voksne kjæler med boergeiter.
Å nyte utsikten med fyr på bålpanna mens dagen går over i kveld skaper minner for livet
Lekeplassen på Hjellup Fjordbo gir mange timers aktivitet med lek og moro