Dome glamping – en unik ferieopplevelse

Dome Smiberget ved Hjellup fjordbo – spektakulær dome glamping ved Trondheimsfjorden. Perfekt for norgesferie.

Er du lei av tradisjonelle feriealternativer og på jakt etter en unik opplevelse? Prøve dome glamping!

Norge er en perfekt destinasjon for glamping. Fra vakre fjorder og majestetiske fjell til frodige nasjonalparker, landet tilbyr en unik blanding av ro og eventyr. En av de mest spennende formene for glamping som har vokst i popularitet er «dome glamping». Disse halvkuleformede kuplene gir en unik og luksuriøs måte å oppleve Norges uberørte landskap på.

Hva er dome glamping?

Dome glamping kombinerer det beste fra camping og luksus, og tilbyr en unik mulighet til å oppleve naturen uten å ofre komfort. Disse domene, ofte laget av holdbart og gjennomsiktig materiale, lar deg nyte panoramautsikt over omgivelsene, enten det er en fjord, fjellkjede, eller nordlys.

En av hovedfordelene med dome glamping er muligheten til å være nær naturen mens du fortsatt har komforten til et luksushotell. Du kan våkne opp til lyden av fuglesang, nyte herlige måltider, og deretter trekke deg tilbake til en komfortabel seng om natten. I tillegg er mange av disse domene utstyrt med moderne fasiliteter du er vant til å ha tilgjengelige.

Spektakulære Dome Smiberget

I Leksvik i Indre Fosen kommune i Trøndelag, ligger Dome Smiberget. Helt på kanten, på et berg rett ved Trondheimsfjorden. Her kan du nyte stillheten, utsikten, fisk som hopper og båter og skip som passerer på den mektige fjorden.

Nylig trakk reise-nettstedet Campanyon fram Dome Smiberget som et av 20 steder «du ikke vil tro eksisterer i Norge».

dome glamping i Dome Smiberget.

Tilbakemeldinger fra besøkende i Dome Smiberget

Tilbakemeldingene på Campanyon:

«Helt fantastisk, anbefales virkelig.»

«Meget bra. God service, god atmosfære i igloen.»

«Flott opphold i Domen, meget god standard i Domen, og flott service av vertskapet.»

«Helt topp! 10/10. Fantastisk plass og en super service. Vi kommer helt sikkert tilbake igjen.»

Noen av tilbakemeldingene på Google, der Dome Smiberget har et snitt på 4,9 av 5 poeng og over 60 tilbakemeldinger:

«Fantastisk beliggenhet, unik atmosfære i restauranten, hyggelig personale som leverer til de grader. Lekkert anrettet treretters middag og mye godt utvalg av drikke. Sov under stjernehimmnel i Dome Smiberget. Kanskje Trøndelags vakreste overnattingsopplevelse.»

«Etter én overnatting i Domen, med treretters, jacuzzi og frokost servert på døra, er dette noe av de mst fantastiske plassene vi har vært på! Vertskapet var ubeskrivelig bra, og vi anbefaler å ta seg en tur for å opppleve den fantastisek naturen, den lokale maten og ikke minst trivelige folk som virkelig tar vare på besøkende.»

«For en perle! Selv ikke skikkelig pøsregn kan trekke ned noe på denne plassen. En natti globen var helt nydelig. Maten var veldig god, og vi ble godt tatt vare på av de veldig hyggelige eierne her. Takk for oppholdet.»

Les mer om og bestill overnatting i Dome Smiberget.

Anbefaler deg også å se videoen om Dome Smiberget og resten av tilbudet ved Hjellup Fjordbo:

Video og redigering: Ragnar Næss.

Noen andre dome-alternativer i Norge

Norge har noen av de mest fantastiske dome glamping-stedene i verden. Her er enda noen flere av dem:

Unique Ecolodge – Tjørhom

Gjennomsnitt på 7,4 av 10 poeng på Booking.com

Unn deg selv i naturen med et opphold på den unike dome ecolodge i Tjørhom, i Sirdal kommune i Agder. Kos deg med din kjære i den luksuriøse dobbeltsengen, omgitt av 360 graders fantastisk natursyn gjennom det gjennomsiktige taket. På kalde netter kan du tenne opp i vedovnen og nyte den romantiske turen du har drømt om​.

Basecamp NORD – Moen

Gjennomsnitt på 8,2 av 10 poeng på Booking.com

Basecamp NORD er en behagelig innendørs campingopplevelse som ligger i Troms. Denne sofistikerte destinasjonen gir deg muligheten til å fordype deg i det visuelle utendørs mens du nyter komforten innendørs.

Wild Caribou Dome – Lakselv

Gjennomsnitt på 9,7 av 10 poeng på Booking.com

Wild Caribou Dome er et paradis som inspirerer deg til å skape og nyte hvert øyeblikk. Enten det er en koselig bryllupsnatt sammen eller en romantisk date, vil dette glampingstedet gjøre alle drømmene dine til virkelighet. Med sin beliggenhet i Lakselv i Finnmark, er dette en koselig dome med en dobbeltseng og to stoler laget for å lese din favorittroman etter en dag med å utforske den omkringliggende naturen. Inne har det også en koselig peis og en vedovn. Bestill dette stedet fra november til februar hvis du vil nyte polarnettene.

Konklusjon

Dome glamping i Norge gir en enestående mulighet til å oppleve landets naturlige skjønnhet på nært hold. Med luksuriøse fasiliteter og fantastiske omgivelser, gir disse unike glampingstedene en uforglemmelig opplevelse. Uansett om du er en erfaren glamper eller en nybegynner, er det ingen tvil om at et opphold i en av disse domene vil gi deg minner for livet.

Ofte stilte spørsmål om dome glamping

1. Hva er dome glamping? Dome glamping kombinerer det beste fra camping og luksus, og gir en unik opplevelse av naturen uten å ofre komfort.

2. Hva er fordelene med dome glamping? Du kan nyte nærheten til naturen samtidig som du har komforten til et luksushotell. Mange av disse domene er utstyrt med moderne fasiliteter.

3. Hva kan jeg forvente av en dome glamping-opplevelse? Du kan forvente å våkne opp til lyden av fuglesang, lage mat over et bål eller nyte måltidene hos domeverten, og deretter trekke deg tilbake til en komfortabel seng om natten. Du vil også kunne nyte den fantastiske utsikten over norske natur.

Nå som du har fått all denne kunnskapen om dome glamping i Norge, hvorfor ikke prøve det selv? Det er tid for ditt neste eventyr! Du er hjertelig velkommen også til Dome Smiberget ved Hjellup Fjordbo, like ved Trondheimsfjorden i Trøndelag.

Visste du forresten at ordet dome kommer av det latinske ordet for hus? Det skriver i hvert fall Store norske leksikon.