Turister på Fosen

Turister på fosen setter pris på stillheten, naturen og det vakre lyset

Mange lurer på hva slags turister som er her på Fosen og hva de gjør mens de er her. Vi kan i første rekke bare uttale oss om de som besøker Hjellup Fjordbo, og ut fra tilbakemeldinger fra dem vet vi litt om hva de er ute etter, hva de opplever og hvilke opplevelser de setter pris på.

Mange av våre gjester kommer fra Europa og i første rekke land som Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike, men vi har også gjester fra andre deler av verden, som for eksempel USA. Det er gjerne par eller familier med barn i akke aldre som besøker oss. Disse turistene leier gjerne feriehus hos oss alt fra noen dager og opp til tre-fire uker. Ut fra tilbakemeldinger de gir, vet vi at de setter stor pris på stillheten og roen her nede ved fjorden, med lyden av bølgeskvulp og fuglesang som akkompagnement. Det vakre lyset og de skiftende fargende i sjøen blir også fremhevet som noe de setter høyt.

Her kan du lese hva Visit Norway har skrevet om tyske turister i Norge.

Våre norske turister på Fosen kommer gjerne hit for å besøke familie og venner i området eller for å oppleve Dome Smiberget. Barnefamilier setter også stor pris på lekeplassen vår og de fredelige geitene som vandrer fritt i området.

Turistene som besøker oss benytter seg av alle tilbudene som finnes rundt Trondheimsfjorden, det meste innen en times rekkevidde fra Hjellup Fjordbo. Her er hva en av våre tyske gjester skrev etter besøket sitt her hos oss: Vi har svømt i fjorden, fisket og fanget en stor fisk, så niser og vakre soloppganger og solnedganger, opplevde tordenvær og flere regnbuer enn noen gang. Vi utforsket landet i alle retninger og ble kjent med godhjertede mennesker og barna fikk nye venner. Vi fikk spise lokale delikatesser og drakk øl med et morsomt navn (Tre gamle damer). Vi sovnet til lyden av sjøen, våknet uthvilte, samlet flotte skjell og sendte en flaskepost. Vi gikk i fjellet og så fantastisk landskap, imponerende fossefall og elg! Vi bygde en varde for å markere et sted som vi anser som et av de vakreste vi har vært på (Hjellup Fjordbo).

En slik beskrivelse viser at de som besøker oss, finner mer enn nok å fylle tiden med mens de er her, og reiser hjem med mange gode opplevelser i bagasjen. Vi på vår side anbefaler gjerne gjestene å besøke lokale leverandører av varer og opplevelser, noe de setter pris på og som gjør at de handler og spiser lokalt, drar på seterbesøk eller besøker andre av Perlene på Fosen og ellers det som er å oppleve i Fosenregionen. Trondheim og Den gyldne omvei er selvfølgelig også populære turmål som vi anbefaler.

Som oppsummering kan vi si at turister på Fosen gjerne vil oppleve akkurat det vi har å by på av vakkert lys og natur, dyreliv og flotte turmuligheter samt severdigheter som finnes i området. Mye av dette tar vi som en selvfølge og derfor er det kanskje vanskelig å se verdien av det i samme grad som de som ikke har dette der de bor. Turistene setter også ekstra stor pris på den gjestfriheten som de opplever her. Enkelte av våre gjester har uttalt at de opplever en gjestfrihet på Fosen som er av de sjeldne. De får inntrykk av å være velkommen og ønsket, og at folk her liker turister. Det er det beste utgangspunkt for å få folk til å trives, bli her over tid og komme tilbake.

Finn ut mer om vårt overnattingstilbud.

Turister på Fosen setter pris på stillheten, det vakre lyset og nærhet til naturen
,