Retreat og kurs ved fjorden

Roen man opplever ved Hjellup Fjordbo er som gjort for medtasjon og retreat

Retreat (tilbaketrekning) handler om å trekke seg tilbake fra daglige gjøremål, finne ro og fred. Med utsikt ut over den mektige Trondheimsfjorden gir Hjellup Fjordbo deg muligheten til dette.

Retreat kan være nøkkelen til fornyelse i en travel hverdag. For mange er dette en måte å finne balanse og indre ro på. Tradisjonelt knyttes retreat til religiøsitet, men du kan ha svært god nytte av å trekke deg tilbake litt uansett hvilket livssyn du har.

Fordelene ved retreat

En retreat fremmer personlig vekst. Den gir tid og rom til å reflektere over livet, sette mål og ta beslutninger som styrker den personlige utviklingen. Samtidig bidrar det å trekke seg tilbake til bedring av både den fysiske og mentale helsen. Det gir muligheten til å stresse ned, hvile, og fokusere på velvære.

Hvis du velger Hjellup Fjordbo som retreatplass, finner du stedet i Leksvik, på nordsida av Trondheimsfjorden. Fra Trondheim tar det bare litt over en time, inkludert ferge mellom Flakk og Rørvik. Kommer du fra Innherred i tidligere Nord-Trøndelag, er det cirka en times kjøretur til Hjellup Fjordbo.

Metoder og muligheter for å trekke seg tilbake

Meditasjon og mindfulness er populære retreat-metoder. De gir deg klarhet i sinnet og en dypere forståelse av deg selv. Det er ikke noe mystisk med dette, og omgivelser som innbyr til det er i praksis meditasjon og mindfulness i seg selv.

Naturen tilbyr en fantastisk måte å trekke seg tilbake på. Friluftsliv gir fornyet energi og kontakt med omgivelsene.

Å trekke seg tilbake er ikke en flukt fra livet, men en mulighet til å komme nærmere seg selv. Enten det er gjennom meditasjon, friluftsliv, eller annen selvpleie, gir en retreat deg sjansen til å gjenoppdage og fornye deg selv.

Det er mange ressurser for deg som ønsker å se nærmere på retreat/tilbaketrekning. Bøker, kurs, og retreat-sentre kan hjelpe deg på din reise mot selvbevissthet og velvære.

Tilbaketrekning er en gave du gir til deg selv. Ta steget i dag og finn din vei til et rikere og mer balansert liv. Kanskje arbeider du i en liten bedrift eller organisasjon, som vil kombinere læring og nedroing?

Retreat på Hjellup Fjordbo

På Hjellup Fjordbo finnes en egen ro som gjør at skuldrene senkes og hverdagens kjas og mas kan legges til side for en stund. Dette er noe av det som gjør stedet ekstra godt egnet for retreat og kurs. Her finner du:

  • ro til ettertanke
  • ro til den gode samtalen
  • ro til fordypning
  • ro til refleksjon
  • ro til sjelesorg
  • ro med nærhet til naturen
  • ro til å finne sammen

Ta gjerne kontakt med oss hvis du er interessert i et tilbud om retreat ved Hjellup Fjordbo.

Kurs, ledersamling eller workshop på Hjellup Fjordbo

Vi har fem romslige feriehus med tre soverom hver. De ligger tett inntil vårt servicebygg, der dere kan ha undervisning/kurs. Husene våre er godt utstyrt og har romslig med plass. Et av de tre soverommene i hvert av feriehusene har dobbeltseng, mens de andre to soverommene har to enkeltsenger hver. I tillegg kan vi tilby full pensjon. Maten serveres i vår vinterhage med fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden. Her får du smakfull mat med stor grad av lokale råvarer, og kanskje en og annen god historie ved siden av.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du er interessert i et tilbud.

Ikke feil å nyte god drikke utendørs med fyr på peisen og utsikt over fjorden etter en lang og intens arbeidsdag.

Overnatte? Velg datoer – se priser og hva som er ledig