Sommer med corona


August måned går inn i sin siste uke, og sommeren 2020 er på hell. Det merkes både på været og på besøkstallet her på Hjellup Fjordbo. Denne uka er det ganske stille her hos oss, i motsetning til slik siste del av juli og første del av august har vært. Etter at corona-viruset gjorde sitt inntog, fryktet vi jo for at denne sommersesongen skulle bli ødelagt. Besøkestallene så dårlige ut etter at  de fleste av våre utenlandske gjester kansellerte sine bestillinger. Man snakket om Norges-ferie, og vi fikk selvfølgelig merke litt til dette her hos oss også, men først og fremst i form av nordmenn på gjennomreise, på tur til eller fra Nord-Norge. Overnattinger på en natt gir lite fortjeneste og mye arbeid, men slik situasjonen har vært, har vi ikke hatt råd til å si nei til disse gjestene. Vi får bare håpe at det bærer frukt på sikt og at vi blir oppdaget som en fin destinasjon der det går an å feriere.

Fra midten av juli snudde situasjonen for vår del. Med at grensen mot europeiske land ble åpnet, begynte utenlandske gjester å komme på besøk, både tyskere, nederlendere, belgiere og franskmenn. Mange av disse valgte å være hos oss en uke eller mer, og tilbakemeldingene var udelt positive. Også en del nordmenn var innom, og noen av disse ble noen dager og så ut til å trives veldig godt. Da grensene mot europeiske land begynte å stenge igjen uti august, merket vi dette tydelig på et synkende besøkstall her hos oss.

For å oppsummere sommerens besøk, kan vi vel si at det har variert, fra fulle hus siste del av juli og første del av august, til lite besøk på starten og slutten av sommeren. Besøksprosenten ligger betydelig lavere enn hva vi ville ha forventet et normalt år, men med corona-viruset som herjer i kulissene, bør vi kanskje være fornøyd allikevel.